Google+
Live Support




Welcome Guest [Log In] [Register]
PTN BIBLE STUDIES:

GODHEAD STUDIES (29) SALVATION STUDIES (6)
PROPHECY STUDIES (60) MISCELLANEOUS STUDIES (26)
AUDIOS (132) VIDEOS (130)

DealsFor.me - The best sales, coupons, and discounts for you


ABOUT THE GODHEAD
by The Post Trib Network



Questions For Trinitarians
Recorded 12/03/2012






1. How many Lord[s] are there?
Answer: One
Eph. 4:5 One Lord, one faith, one baptism.

Deu 6:4 Hear, O Israel: The LORD our God [is] one LORD:

Zec 14:9 And the LORD shall be king over all the earth: in that day shall there be one LORD, and his name one.

Mar 12:29 And Jesus answered him, The first of all the commandments [is], Hear, O Israel; The Lord our God is one Lord:

2. How many God[s] are there?
Answer: One

Mal 2:10 Have we not all one father? hath not one God created us? why do we deal treacherously every man against his brother, by profaning the covenant of our fathers?

Mar 12:32 And the scribe said unto him, Well, Master, thou hast said the truth: for there is one God; and there is none other but he:

Rom 3:30 Seeing [it is] one God, which shall justify the circumcision by faith, and uncircumcision through faith.

Eph 4:6 One God and Father of all, who [is] above all, and through all, and in you all.

1Ti 2:5 For [there is] one God, and one mediator between God and men, the man Christ Jesus;

3. Is the Father God?
Answer: Yes!
1Cr 8:6 But to us [there is but] one God, the Father, of whom [are] all things, and we in him; and one Lord Jesus Christ, by whom [are] all things, and we by him.

Eph 4:6 One God and Father of all, who [is] above all, and through all, and in you all.

4. Is Jesus Lord & God?
Answer: Yes!
Jhn 20:28 And Thomas answered and said unto him, My Lord and my God.

5. Did the Jews accuse Jesus of blasphemy and maketh Himself God?
Answer: Yes!
Jhn 10:33 The Jews answered him, saying, For a good work we stone thee not; but for blasphemy; and because that thou, being a man, makest thyself God.

6. Who did the Jews say could only forgive sins?
Answer: God
Mar 2:7 Why doth this [man] thus speak blasphemies? who can forgive sins but God only?

7. Did Jesus forgive sins?
Answer: Yes!
Mat 9:2 And, behold, they brought to him a man sick of the palsy, lying on a bed: and Jesus seeing their faith said unto the sick of the palsy; Son, be of good cheer; thy sins be forgiven thee.

Mat 9:5 For whether is easier, to say, [Thy] sins be forgiven thee; or to say, Arise, and walk?

Mar 2:5 When Jesus saw their faith, he said unto the sick of the palsy, Son, thy sins be forgiven thee.

Mar 2:9 Whether is it easier to say to the sick of the palsy, [Thy] sins be forgiven thee; or to say, Arise, and take up thy bed, and walk?

Luk 5:20 And when he saw their faith, he said unto him, Man, thy sins are forgiven thee.

Luk 5:23 Whether is easier, to say, Thy sins be forgiven thee; or to say, Rise up and walk?

Luk 7:48 And he said unto her, Thy sins are forgiven.

8. Is Jesus Lord?
Answer: Yes!
Act 10:36 The word which [God] sent unto the children of Israel, preaching peace by Jesus Christ: (he is Lord of all:)

1Cr 12:3 Wherefore I give you to understand, that no man speaking by the Spirit of God calleth Jesus accursed: and [that] no man can say that Jesus is the Lord, but by the Holy Ghost.

9. Is Jesus the Father?
Answer: Yes!
Isa 9:6 For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counsellor, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace.

10. Who purchased us with His own blood?
Answer: God the Father as Jesus Christ
Act 20:28 Take heed therefore unto yourselves, and to all the flock, over the which the Holy Ghost hath made you overseers, to feed the church of God, which he hath purchased with his own blood.

11. Is the Holy Ghost/Holy Spirit God/Jesus?
Answer: Yes!
Jhn 4:24 God [is] a Spirit: and they that worship him must worship [him] in spirit and in truth.

Rom 8:9 But ye are not in the flesh, but in the Spirit, if so be that the Spirit of God dwell in you. Now if any man have not the Spirit of Christ, he is none of his.

Jhn 20:22 And when he had said this, he breathed on [them], and saith unto them, Receive ye the Holy Ghost:

Jhn 14:18 I will not leave you comfortless: I will come to you.

12. Did Jesus say to Satan thou shalt not tempt the Lord thy God?
Answer: Yes!
Luk 4:12 And Jesus answering said unto him, It is said, Thou shalt not tempt the Lord thy God.

13. Did Jesus tell Philip He was seeing the Father?
Answer: Yes!
Jhn 14:8 Philip saith unto him, Lord, shew us the Father, and it sufficeth us.

Jhn 14:9 Jesus saith unto him, Have I been so long time with you, and yet hast thou not known me, Philip? he that hath seen me hath seen the Father; and how sayest thou [then], Shew us the Father?

14. Did Jesus say He was One with the Father?
Answer: Yes!
Jhn 10:30 I and [my] Father are one.

15. Did God manifest in the flesh?
Answer: Yes!
1Ti 3:16 And without controversy great is the mystery of godliness: God was manifest in the flesh, justified in the Spirit, seen of angels, preached unto the Gentiles, believed on in the world, received up into glory.

16. Is the man Jesus the Lord from heaven?
Answer: Yes!
1Cr 15:47 The first man [is] of the earth, earthy: the second man [is] the Lord from heaven.

17. Did Father God conform Himself into the image of His Son?
Answer: Yes!
Rom 8:28 And we know that all things work together for good to them that love God, to them who are the called according to [his] purpose.

Rom 8:29 For whom he did foreknow, he also did predestinate [to be] conformed to the image of his Son, that he might be the firstborn among many brethren.

18. Who is in the image of the invisible God?
Answer: Jesus
Col 1:15 Who is the image of the invisible God, the firstborn of every creature:

19. Who is the Creator?
Answer: Jesus
Gen. 1:1 In the begining God created the heavens and the earth.

Isa 44:24 Thus saith the LORD, thy redeemer, and he that formed thee from the womb, I [am] the LORD that maketh all [things]; that stretcheth forth the heavens alone; that spreadeth abroad the earth by myself;


Col 1:16 For by him were all things created, that are in heaven, and that are in earth, visible and invisible, whether [they be] thrones, or dominions, or principalities, or powers: all things were created by him, and for him:

Col 1:17 And he is before all things, and by him all things consist.


20. Is God our Saviour?
Answer: Yes!
Isa 43:3 For I [am] the LORD thy God, the Holy One of Israel, thy Saviour: I gave Egypt [for] thy ransom, Ethiopia and Seba for thee.

Isa 43:11 I, [even] I, [am] the LORD; and beside me [there is] no saviour.

Isa 45:15 Verily thou [art] a God that hidest thyself, O God of Israel, the Saviour.

Isa 45:21 Tell ye, and bring [them] near; yea, let them take counsel together: who hath declared this from ancient time? [who] hath told it from that time? [have] not I the LORD? and [there is] no God else beside me; a just God and a Saviour; [there is] none beside me.

Isa 49:26 And I will feed them that oppress thee with their own flesh; and they shall be drunken with their own blood, as with sweet wine: and all flesh shall know that I the LORD [am] thy Saviour and thy Redeemer, the mighty One of Jacob.

Hsa 13:4 Yet I [am] the LORD thy God from the land of Egypt, and thou shalt know no god but me: for [there is] no saviour beside me.

Luk 1:47 And my spirit hath rejoiced in God my Saviour.

Luk 2:11 For unto you is born this day in the city of David a Saviour, which is Christ the Lord.

21. Is God the Word?
Answer:Yes!
Jhn 1:1 In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.

22. Did the Word becoem flesh?
Answer: Yes!
Jhn 1:14 And the Word was made flesh, and dwelt among us, (and we beheld his glory, the glory as of the only begotten of the Father,) full of grace and truth.

23. Is Jesus the Word of God?
Answer:YES!
Rev 19:13 And he [was] clothed with a vesture dipped in blood: and his name is called The Word of God.

24. Is Jesus the I AM?
Answer: Yes!
Jhn 8:58 Jesus said unto them, Verily, verily, I say unto you, Before Abraham was, I am.

25. Did Jesus ever say He was in heaven while He was on earth?
Answer: Yes!
Jhn 3:13 And no man hath ascended up to heaven, but he that came down from heaven, [even] the Son of man which is in heaven.

26. Is Jesus in the bosom of the Father?
Answer: Yes!
Jhn 1:18 No man hath seen God at any time; the only begotten Son, which is in the bosom of the Father, he hath declared [him].

27. Is Jesus sitting at the right hand of power?
Answer: Yes!
Mat 26:64 Jesus saith unto him, Thou hast said: nevertheless I say unto you, Hereafter shall ye see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven.

Mar 14:62 And Jesus said, I am: and ye shall see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven.

28. How man thrones did John see in heaven and how many were sitting on it?
Answer: One
Rev 4:2 And immediately I was in the spirit: and, behold, a throne was set in heaven, and [one] sat on the throne.

29. How many Spirit[s] are there?
Answer: One
1Cr 12:13 For by one Spirit are we all baptized into one body, whether [we be] Jews or Gentiles, whether [we be] bond or free; and have been all made to drink into one Spirit.

Eph 2:18 For through him we both have access by one Spirit unto the Father.

Eph 4:4 [There is] one body, and one Spirit, even as ye are called in one hope of your calling;

30. Did Father God say He was pierced?
Answer: Yes!
Zec 12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon ME whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for [his] only [son], and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for [his] firstborn.

31. Who is every knee going to bow to and every tongue confess?
Answer: Jesus
Isa 45:23 I have sworn by myself, the word is gone out of my mouth [in] righteousness, and shall not return, That unto me every knee shall bow, every tongue shall swear.

Rom 14:11 For it is written, [As] I live, saith the Lord, every knee shall bow to me, and every tongue shall confess to God.

Phl 2:10 That at the name of Jesus every knee should bow, of [things] in heaven, and [things] in earth, and [things] under the earth;

Phl 2:11 And [that] every tongue should confess that Jesus Christ [is] Lord, to the glory of God the Father

32. Who is thr first and last?
Answer: Jesus
Isa 41:4 Who hath wrought and done [it], calling the generations from the beginning? I the LORD, the first, and with the last; I [am] he.

Isa 44:6 Thus saith the LORD the King of Israel, and his redeemer the LORD of hosts; I [am] the first, and I [am] the last; and beside me [there is] no God.

Isa 48:12 Hearken unto me, O Jacob and Israel, my called; I [am] he; I [am] the first, I also [am] the last.

Rev 1:11 Saying, I am Alpha and Omega, the first and the last: and, What thou seest, write in a book, and send [it] unto the seven churches which are in Asia; unto Ephesus, and unto Smyrna, and unto Pergamos, and unto Thyatira, and unto Sardis, and unto Philadelphia, and unto Laodicea.

33. Who is the Light?
Answer: Jesus
1Jo 1:5 This then is the message which we have heard of him, and declare unto you, that God is light, and in him is no darkness at all.

Jhn 8:12 Then spake Jesus again unto them, saying, I am the light of the world: he that followeth me shall not walk in darkness, but shall have the light of life.

Jhn 9:5 As long as I am in the world, I am the light of the world.

34. Who is the Shepherd and Lamb?
Answer: Jesus
Psa 23:1 [[A Psalm of David.]] The LORD [is] my shepherd; I shall not want.

Jhn 10:11 I am the good shepherd: the good shepherd giveth his life for the sheep.

Jhn 10:14 I am the good shepherd, and know my [sheep], and am known of mine.

Jhn 1:29 The next day John seeth Jesus coming unto him, and saith, Behold the Lamb of God, which taketh away the sin of the world.

Jhn 1:36 And looking upon Jesus as he walked, he saith, Behold the Lamb of God!

35. How man Shepherd[s] are there?
Answer: One
Jhn 10:16 And other sheep I have, which are not of this fold: them also I must bring, and they shall hear my voice; and there shall be one fold, [and] one shepherd.

36. Who is coming in the clouds?
Answer: Jesus
Mat 24:30 And then shall appear the sign of the Son of man in heaven: and then shall all the tribes of the earth mourn, and they shall see the Son of man coming in the clouds of heaven with power and great glory.

Mat 26:64 Jesus saith unto him, Thou hast said: nevertheless I say unto you, Hereafter shall ye see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven.

Mar 13:26 And then shall they see the Son of man coming in the clouds with great power and glory.

Mar 14:62 And Jesus said, I am: and ye shall see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven.

37. Who is going to appear?
Answer: Jesus
1Ti 6:14 That thou keep [this] commandment without spot, unrebukeable, until the appearing of our Lord Jesus Christ:

2Ti 1:10 But is now made manifest by the appearing of our Saviour Jesus Christ, who hath abolished death, and hath brought life and immortality to light through the gospel:

2Ti 4:1 I charge [thee] therefore before God, and the Lord Jesus Christ, who shall judge the quick and the dead at his appearing and his kingdom;

2Ti 4:8 Henceforth there is laid up for me a crown of righteousness, which the Lord, the righteous judge, shall give me at that day: and not to me only, but unto all them also that love his appearing.

Tts 2:13 Looking for that blessed hope, and the glorious appearing of the great God and our Saviour Jesus Christ;

1Pe 1:7 That the trial of your faith, being much more precious than of gold that perisheth, though it be tried with fire, might be found unto praise and honour and glory at the appearing of Jesus Christ:

38. Who is the Judge?
Answer: Jesus
Gen 15:14 And also that nation, whom they shall serve, will I judge: and afterward shall they come out with great substance.

Gen 16:5 And Sarai said unto Abram, My wrong [be] upon thee: I have given my maid into thy bosom; and when she saw that she had conceived, I was despised in her eyes: the LORD judge between me and thee.

Gen 18:25 That be far from thee to do after this manner, to slay the righteous with the wicked: and that the righteous should be as the wicked, that be far from thee: Shall not the Judge of all the earth do right?

Jdg 11:27 Wherefore I have not sinned against thee, but thou doest me wrong to war against me: the LORD the Judge be judge this day between the children of Israel and the children of Ammon.

Act 7:7 And the nation to whom they shall be in bondage will I judge, said God: and after that shall they come forth, and serve me in this place.

Rom 2:16 In the day when God shall judge the secrets of men by Jesus Christ according to my gospel.

2Ti 4:1 I charge [thee] therefore before God, and the Lord Jesus Christ, who shall judge the quick and the dead at his appearing and his kingdom;

2Ti 4:8 Henceforth there is laid up for me a crown of righteousness, which the Lord, the righteous judge, shall give me at that day: and not to me only, but unto all them also that love his appearing.

Rev 6:10 And they cried with a loud voice, saying, How long, O Lord, holy and true, dost thou not judge and avenge our blood on them that dwell on the earth?

Rev 19:11 And I saw heaven opened, and behold a white horse; and he that sat upon him [was] called Faithful and True, and in righteousness he doth judge and make war.

39. Do we stand before the Judgment seat of Christ?
Answer: Yes!
Rom 14:10 But why dost thou judge thy brother? or why dost thou set at nought thy brother? for we shall all stand before the judgment seat of Christ.

2Cr 5:10 For we must all appear before the judgment seat of Christ; that every one may receive the things [done] in [his] body, according to that he hath done, whether [it be] good or bad.

40. Is the Wrath of God the Wrath of the Lamb the same?
Answer: Yes!
Rev 6:16 And said to the mountains and rocks, Fall on us, and hide us from the face of him that sitteth on the throne, and from the wrath of the Lamb:

41. Who is in the fullness of all the Godhead bodily?
Answer: Jesus
Act 17:29 Forasmuch then as we are the offspring of God, we ought not to think that the Godhead is like unto gold, or silver, or stone, graven by art and man's device.

Rom 1:20 For the invisible things of him from the creation of the world are clearly seen, being understood by the things that are made, [even] his eternal power and Godhead; so that they are without excuse:

Rom 1:21 Because that, when they knew God, they glorified [him] not as God, neither were thankful; but became vain in their imaginations, and their foolish heart was darkened.

Col 2:9 For in him dwelleth all the fulness of the Godhead bodily.

42. What if I do not believe Jesus is Father God in the flesh?
Answer: Ye shall die in your sins
Jhn 8:24 I said therefore unto you, that ye shall die in your sins: for if ye believe not that I am {he], ye shall die in your sins.

1Jo 2:22 Who is a liar but he that denieth that Jesus is the Christ? He is antichrist, that denieth the Father and the Son.

1Jo 4:3 And every spirit that confesseth not that Jesus Christ is come in the flesh is not of God: and this is that [spirit] of antichrist, whereof ye have heard that it should come; and even now already is it in the world.

2Jo 1:7 For many deceivers are entered into the world, who confess not that Jesus Christ is come in the flesh. This is a deceiver and an antichrist.

43. Who is Lord of lords and King of kings, God of gods, & Lord of kings?
Answer: Jesus
Dan 2:47 The king answered unto Daniel, and said, Of a truth [it is], that your God [is] a God of gods, and a Lord of kings, and a revealer of secrets, seeing thou couldest reveal this secret.

Deu 10:17 For the LORD your God [is] God of gods, and Lord of lords, a great God, a mighty, and a terrible, which regardeth not persons, nor taketh reward:

Jos 22:22 The LORD God of gods, the LORD God of gods, he knoweth, and Israel he shall know; if [it be] in rebellion, or if in transgression against the LORD, (save us not this day,)

Psa 136:2 O give thanks unto the God of gods: for his mercy [endureth] for ever.

Dan 2:47 The king answered unto Daniel, and said, Of a truth [it is], that your God [is] a God of gods, and a Lord of kings, and a revealer of secrets, seeing thou couldest reveal this secret.

Dan 11:36 And the king shall do according to his will; and he shall exalt himself, and magnify himself above every god, and shall speak marvellous things against the God of gods, and shall prosper till the indignation be accomplished: for that that is determined shall be done.

1Ti 6:15 Which in his times he shall shew, [who is] the blessed and only Potentate, the King of kings, and Lord of lords;

Rev 17:14 These shall make war with the Lamb, and the Lamb shall overcome them: for he is Lord of lords, and King of kings: and they that are with him [are] called, and chosen, and faithful.

Rev 19:16 And he hath on [his] vesture and on his thigh a name written, KING OF KINGS, AND LORD OF LORDS.

44. Who is the Almighty?
Answer:Jesus
Gen 17:1 And when Abram was ninety years old and nine, the LORD appeared to Abram, and said unto him, I [am] the Almighty God; walk before me, and be thou perfect.

Gen 35:11 And God said unto him, I [am] God Almighty: be fruitful and multiply; a nation and a company of nations shall be of thee, and kings shall come out of thy loins;

Gen 43:14 And God Almighty give you mercy before the man, that he may send away your other brother, and Benjamin. If I be bereaved [of my children], I am bereaved.

Joe 1:15 Alas for the day! for the day of the LORD [is] at hand, and as a destruction from the Almighty shall it come.

2Cr 6:18 And will be a Father unto you, and ye shall be my sons and daughters, saith the Lord Almighty.

Rev 1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith the Lord, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

Rev 4:8 And the four beasts had each of them six wings about [him]; and [they were] full of eyes within: and they rest not day and night, saying, Holy, holy, holy, Lord God Almighty, which was, and is, and is to come.

Rev 11:17 Saying, We give thee thanks, O Lord God Almighty, which art, and wast, and art to come; because thou hast taken to thee thy great power, and hast reigned.

Rev 15:3 And they sing the song of Moses the servant of God, and the song of the Lamb, saying, Great and marvellous [are] thy works, Lord God Almighty; just and true [are] thy ways, thou King of saints.

Rev 16:7 And I heard another out of the altar say, Even so, Lord God Almighty, true and righteous [are] thy judgments.

Rev 16:14 For they are the spirits of devils, working miracles, [which] go forth unto the kings of the earth and of the whole world, to gather them to the battle of that great day of God Almighty.

Rev 19:15 And out of his mouth goeth a sharp sword, that with it he should smite the nations: and he shall rule them with a rod of iron: and he treadeth the winepress of the fierceness and wrath of Almighty God.

Rev 21:22 And I saw no temple therein: for the Lord God Almighty and the Lamb are the temple of it.

45. What does Jesus Name mean?
Answer:Jehovah is salvation

46. What does Immanuel [Emmanuel] mean?
Answer: God with us
Isa 7:14 Therefore the Lord himself shall give you a sign; Behold, a virgin shall conceive, and bear a son, and shall call his name Immanuel.
Mat 1:23 Behold, a virgin shall be with child, and shall bring forth a son, and they shall call his name Emmanuel, which being interpreted is, God with us.

47. Was Jesus ever worshiped?
Answer: Yes!
Mat 2:2 Saying, Where is he that is born King of the Jews? for we have seen his star in the east, and are come to worship him.


Mat 28:17 And when they saw him, they worshipped him: but some doubted.

Luk 4:8 And Jesus answered and said unto him, Get thee behind me, Satan: for it is written, Thou shalt worship the Lord thy God, and him only shalt thou serve.

Jhn 4:21 Jesus saith unto her, Woman, believe me, the hour cometh, when ye shall neither in this mountain, nor yet at Jerusalem, worship the Father.

Jhn 4:22 Ye worship ye know not what: we know what we worship: for salvation is of the Jews.

Jhn 4:23 But the hour cometh, and now is, when the true worshippers shall worship the Father in spirit and in truth: for the Father seeketh such to worship him.

Jhn 4:24 God [is] a Spirit: and they that worship him must worship [him] in spirit and in truth.

Rev 14:7 Saying with a loud voice, Fear God, and give glory to him; for the hour of his judgment is come: and worship him that made heaven, and earth, and the sea, and the fountains of waters.

Rev 15:4 Who shall not fear thee, O Lord, and glorify thy name? for [thou] only [art] holy: for all nations shall come and worship before thee; for thy judgments are made manifest.

Rev 19:10 And I fell at his feet to worship him. And he said unto me, See [thou do it] not: I am thy fellowservant, and of thy brethren that have the testimony of Jesus: worship God: for the testimony of Jesus is the spirit of prophecy.

Rev 22:9 Then saith he unto me, See [thou do it] not: for I am thy fellowservant, and of thy brethren the prophets, and of them which keep the sayings of this book: worship God.

48. What Name are we to Baptize in?
Answer: Jesus
Mat 28:19 Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the NAME of the Father, and of the Son, and of the Holy Ghost:

Act 2:38 Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost.

Act 8:12 But when they believed Philip preaching the things concerning the kingdom of God, and the name of Jesus Christ, they were baptized, both men and women.

Act 8:16 (For as yet he was fallen upon none of them: only they were baptized in the name of the Lord Jesus.)

Act 10:48 And he commanded them to be baptized in the name of the Lord. Then prayed they him to tarry certain days.

Act 19:5 When they heard [this], they were baptized in the name of the Lord Jesus.

Act 22:16 And now why tarriest thou? arise, and be baptized, and wash away thy sins, calling on the name of the Lord.

Rom 6:3 Know ye not, that so many of us as were baptized into Jesus Christ were baptized into his death?

1Cr 12:13 For by one Spirit are we all baptized into one body, whether [we be] Jews or Gentiles, whether [we be] bond or free; and have been all made to drink into one Spirit.

Gal 3:27 For as many of you as have been baptized into Christ have put on Christ.

49. Who is Truth?
Answer: Jesus/God/Spirit/Word
Deu 32:4 [He is] the Rock, his work [is] perfect: for all his ways [are] judgment: a God of truth and without iniquity, just and right [is] he.

Jhn 14:6 Jesus saith unto him, I am the way, the truth, and the life: no man cometh unto the Father, but by me.

Jhn 14:17 [Even] the Spirit of truth; whom the world cannot receive, because it seeth him not, neither knoweth him: but ye know him; for he dwelleth with you, and shall be in you.

Jhn 15:26 But when the Comforter is come, whom I will send unto you from the Father, [even] the Spirit of truth, which proceedeth from the Father, he shall testify of me:

Jhn 16:13 Howbeit when he, the Spirit of truth, is come, he will guide you into all truth: for he shall not speak of himself; but whatsoever he shall hear, [that] shall he speak: and he will shew you things to come.

Jhn 17:17 Sanctify them through thy truth: thy word is truth.

2Cr 6:7 By the word of truth, by the power of God, by the armour of righteousness on the right hand and on the left,

Gal 2:14 But when I saw that they walked not uprightly according to the truth of the gospel, I said unto Peter before [them] all, If thou, being a Jew, livest after the manner of Gentiles, and not as do the Jews, why compellest thou the Gentiles to live as do the Jews?

Eph 1:13 In whom ye also [trusted], after that ye heard the word of truth, the gospel of your salvation: in whom also after that ye believed, ye were sealed with that holy Spirit of promise,

Eph 4:21 If so be that ye have heard him, and have been taught by him, as the truth is in Jesus:

2Ti 2:15 Study to shew thyself approved unto God, a workman that needeth not to be ashamed, rightly dividing the word of truth.

Jam 1:18 Of his own will begat he us with the word of truth, that we should be a kind of firstfruits of his creatures.

1Jo 4:6 We are of God: he that knoweth God heareth us; he that is not of God heareth not us. Hereby know we the spirit of truth, and the spirit of error.

1Jo 5:6 This is he that came by water and blood, [even] Jesus Christ; not by water only, but by water and blood. And it is the Spirit that beareth witness, because the Spirit is truth.

50. Who is the God of Peace?
Answer: Jesus
Isa 9:6 For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counsellor, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace.

Jhn 14:27 Peace I leave with you, my peace I give unto you: not as the world giveth, give I unto you. Let not your heart be troubled, neither let it be afraid.

Rom 15:33 Now the God of peace [be] with you all. Amen.

Rom 16:20 And the God of peace shall bruise Satan under your feet shortly. The grace of our Lord Jesus Christ [be] with you. Amen.

Phl 4:9 Those things, which ye have both learned, and received, and heard, and seen in me, do: and the God of peace shall be with you.

1Th 5:23 And the very God of peace sanctify you wholly; and [I pray God] your whole spirit and soul and body be preserved blameless unto the coming of our Lord Jesus Christ.


Hbr 13:20 Now the God of peace, that brought again from the dead our Lord Jesus, that great shepherd of the sheep, through the blood of the everlasting covenant,

51. Who is the Messiah /Messias?
Answer: Jesus
Dan 9:25 Know therefore and understand, [that] from the going forth of the commandment to restore and to build Jerusalem unto the Messiah the Prince [shall be] seven weeks, and threescore and two weeks: the street shall be built again, and the wall, even in troublous times.

Dan 9:26 And after threescore and two weeks shall Messiah be cut off, but not for himself: and the people of the prince that shall come shall destroy the city and the sanctuary; and the end thereof [shall be] with a flood, and unto the end of the war desolations are determined.

Jhn 1:41 He first findeth his own brother Simon, and saith unto him, We have found the Messias, which is, being interpreted, the Christ.

Jhn 4:25 The woman saith unto him, I know that Messias cometh, which is called Christ: when he is come, he will tell us all things.

Jhn 4:26 Jesus saith unto her, I that speak unto thee am [he].

52. Is Jesus the Son of God?
Answer: Yes!
Mat 26:63 But Jesus held his peace. And the high priest answered and said unto him, I adjure thee by the living God, that thou tell us whether thou be the Christ, the Son of God.

Mat 26:64 Jesus saith unto him, Thou hast said: nevertheless I say unto you, Hereafter shall ye see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven.

53. Is Jesus the Son of man?
Answer: Yes!
Mat 8:20 And Jesus saith unto him, The foxes have holes, and the birds of the air [have] nests; but the Son of man hath not where to lay [his] head.

Mat 9:6 But that ye may know that the Son of man hath power on earth to forgive sins, (then saith he to the sick of the palsy,) Arise, take up thy bed, and go unto thine house.

Mat 11:19 The Son of man came eating and drinking, and they say, Behold a man gluttonous, and a winebibber, a friend of publicans and sinners. But wisdom is justified of her children.


Mat 11:27 All things are delivered unto me of my Father: and no man knoweth the Son, but the Father; neither knoweth any man the Father, save the Son, and [he] to whomsoever the Son will reveal [him].

Mat 12:8 For the Son of man is Lord even of the sabbath day.

54. Is Jesus the Christ?
Answer: Yes!
Mat 16:16 And Simon Peter answered and said, Thou art the Christ, the Son of the living God.

Mat 16:17 And Jesus answered and said unto him, Blessed art thou, Simon Barjona: for flesh and blood hath not revealed [it] unto thee, but my Father which is in heaven.

Mat 16:18 And I say also unto thee, That thou art Peter, and upon this rock I will build my church; and the gates of hell shall not prevail against it.

Mat 16:19 And I will give unto thee the keys of the kingdom of heaven: and whatsoever thou shalt bind on earth shall be bound in heaven: and whatsoever thou shalt loose on earth shall be loosed in heaven.

Mat 16:20 Then charged he his disciples that they should tell no man that he was Jesus the Christ.

Mat 27:17 Therefore when they were gathered together, Pilate said unto them, Whom will ye that I release unto you? Barabbas, or Jesus which is called Christ?

Mar 8:29 And he saith unto them, But whom say ye that I am? And Peter answereth and saith unto him, Thou art the Christ.



55. Is Jesus Lord of the sabbath?
Answer: Yes!
Mat 12:8 For the Son of man is Lord even of the sabbath day.

56. Who is the Rock?
Answer: Jesus/God
Deu 32:4 [He is] the Rock, his work [is] perfect: for all his ways [are] judgment: a God of truth and without iniquity, just and right [is] he.

Deu 32:15 But Jeshurun waxed fat, and kicked: thou art waxen fat, thou art grown thick, thou art covered [with fatness]; then he forsook God [which] made him, and lightly esteemed the Rock of his salvation.

Psa 28:1 [[[A Psalm] of David.]] Unto thee will I cry, O LORD my rock; be not silent to me: lest, [if] thou be silent to me, I become like them that go down into the pit.

Psa 31:3 For thou [art] my rock and my fortress; therefore for thy name's sake lead me, and guide me.

Psa 42:9 I will say unto God my rock, Why hast thou forgotten me? why go I mourning because of the oppression of the enemy?

Psa 62:2 He only [is] my rock and my salvation; [he is] my defence; I shall not be greatly moved.

Psa 62:6 He only [is] my rock and my salvation: [he is] my defence; I shall not be moved.

Psa 62:7 In God [is] my salvation and my glory: the rock of my strength, [and] my refuge, [is] in God.

Psa 71:3 Be thou my strong habitation, whereunto I may continually resort: thou hast given commandment to save me; for thou [art] my rock and my fortress.

Psa 94:22 But the LORD is my defence; and my God [is] the rock of my refuge.

1Cr 10:4 And did all drink the same spiritual drink: for they drank of that spiritual Rock that followed them: and that Rock was Christ.

57. Did Jesus appear in other forms after His resurrection?
Answer: Yes
Mar 16:12 After that he appeared in another form unto two of them, as they walked, and went into the country.

58. Did Jesus call us children?
Answer: Yes!
Mat 9:15 And Jesus said unto them, Can the children of the bridechamber mourn, as long as the bridegroom is with them? but the days will come, when the bridegroom shall be taken from them, and then shall they fast.

Mar 2:19 And Jesus said unto them, Can the children of the bridechamber fast, while the bridegroom is with them? as long as they have the bridegroom with them, they cannot fast.

Mar 10:24 And the disciples were astonished at his words. But Jesus answereth again, and saith unto them, Children, how hard is it for them that trust in riches to enter into the kingdom of God!

Luk 5:34 And he said unto them, Can ye make the children of the bridechamber fast, while the bridegroom is with them?

Mat 9:22 But Jesus turned him about, and when he saw her, he said, Daughter, be of good comfort; thy faith hath made thee whole. And the woman was made whole from that hour.

Mar 5:34 And he said unto her, Daughter, thy faith hath made thee whole; go in peace, and be whole of thy plague.

Luk 8:48 And he said unto her, Daughter, be of good comfort: thy faith hath made thee whole; go in peace.

59. Is the word Trinity in the Word of God?
Answer: No!

60. Does God's Word say He is Three Persons?
Answer: No!







Copyright ©1999-2020 The Post Trib Network - Jesus Is God Ministries All Rights Reserved
No portion of this sites may be redistributed or copied but we do allow the link to our site to be shared with others.


Free counters!




The Christian Counter



Copyright © 1999-2020 Post Trib Network. All Rights Reserved.
Located in Oklahoma & Arkansas - USA.
Call Prayerline: 1-405-294-2581
Email: posttribnetwork@gmail.com or ptntalkradio@gmail.com

PTN Talk Radio | SAFE 101 Talk Radio
Facebook | Twitter

ONE GOD - JESUS CHRIST - BAPTISM ACTS 2:38 - POST - TRIBULATION - KJV